Η ιστορία μας

1971

Στο χωριό ΖΑΡΟΣ, Δήμου Φαιστού του Ν. Ηρακλείου, ιδρύθηκε από τους Γιατρομανωλάκη Μύρων και Παπαδάκη Μηνά μια μικρή επιχείρηση επεξεργασίας θαλασσινού αλατιού, όπου μετά από πλύσιμο στους νερόμυλους του χωριού, ξήρανση και σπάσιμο του, πωλούσε αλάτι συσκευασμένο.

1976

Λόγω των αυξανόμενων αναγκών η εταιρεία μεταφέρεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή Γιόφυρος. Με σημαντικό εκσυγχρονισμό για την εποχή αρχίζει και συσκευάζει θαλασσινό αλάτι σε πλαστικές σακούλες με το παραδοσιακό «ΖΑΡΟΥ», σήμα κατατεθέν για την επιχείρηση μέχρι και σήμερα.

1993

Η εταιρεία μεταφέρεται στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, όπου η μονάδα παραγωγής εκσυγχρονίζεται σημαντικά πάντα διατηρώντας τη φιλοσοφία της, παραγωγή φυσικού θαλασσινού αλατιού χωρίς πρόσθετα ροής και αντισυσσωματικά.

1996

Η ΑΛΑΤΙ ΖΑΡΟΥ εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων της και λανσάρει στην αγορά, το ΑΛΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ με συσκευασίες οικιακής και επαγγελματικής χρήσης.

2017

Κυκλοφορεί στην αγορά την αλατιέρα 400γρ, σε μοντέρνα διαφανή συσκευασία, από υλικό PET φιλική προς το περιβάλλον και με πρακτικό καπάκι για τον απόλυτο έλεγχο ροής.

Σήμερα

Τη διοίκηση της εταιρείας έχουν αναλάβει οι: Γιατρομανωλάκη Μαρία & Πολίν και Παπαδάκη Νίκη & Μαρία.
Η ΑΛΑΤΙ ΖΑΡΟΥ πιστή στις αρχές, στη φιλοσοφία της και με όραμα, σεβόμενη πάντα την οικογενειακή παρακαταθήκη, συνεχίζει να παράγει φυσικό θαλασσινό αλάτι μέγιστης καθαρότητας σε συσκευασίες κατάλληλες για κάθε οικιακή και επαγγελματική χρήση.